Algemeen

Hoe combineer je een pantalon?

Steeds vaker zie je mensen lopen met een pantalon aan. Een mooie broek, met veel stijl. Net even een beetje anders dan de normale jeans. Misschien vind je een pantalon erg mooi en denk je bij jezelf: “Ik wil ook wel zo’n pantalon.” Wanneer je een pantalon hebt gekocht, komt de grote vraag naar boven: “Hoe in vredesnaam moet ik die pantalon combineren?” Dat jij dat denkt, is helemaal is niet zo gek. Veel mensen lopen rond met precies dezelfde vraag. Daarom kun je hier lezen hoe je het beste een pantalon kunt combineren.

Netjes, stoer, casual?

Vaak wordt gedacht dat pantalons alleen voor nette, formele gelegenheden zijn. Deze gedachte ligt ver van de waarheid. Ja, pantalons kunnen inderdaad netjes en formeel zijn. Het gaat er om hoé je de pantalon stijlt. Door een paar kleine aanpassingen kun je een pantalon casual, stoer, schattig of juist powering maken. Bedenk dus eerst in welke stijl jij graag wilt gaan. Vervolgens kun je de rest van de outfit hier op aanpassen.

Maak je outfit stoer met een pantalon

Hou je niet van een formele uitstraling en wil je liever gaan voor een stoere of casual look? Probeer dan eens om sneakers te combineren met jouw pantalon. Zo lijkt jouw outfit al een stuk minder informeel. Wil je geen sneakers aan, maar wel de look casual en stoer houden? Dan kun je altijd nog een sweater, hoodie of leren jack aan om de scherpe, formele randjes er af te halen.

Ga voor die casual look

Wil je juist wel wat meer richting de nette kant opgaan? Probeer dan eens een blazer aan te doen met de pantalon. Een blazer en een set bijpassende hakken zorgen voor een echte powerlook! Wil je voorkomen dat de pantalon in combinatie met de blazer, er uitziet als een pak? Gebruik dan een andere kleur blazer, zodat het duidelijk is dat het niet bij elkaar hoort.

Ook kun je de pijpen van de pantalon een beetje omslaan, zodat de look niet té formeel wordt.

Maak jouw pantalon netjes en formeel

Wil je echt voor die formele look gaan? Kijk of je in jouw kast een blazer hebt hangen met dezelfde kleur en textuur van jouw pantalon. Zo past het bij elkaar en blijft het netjes en formeel. Ook kun je kiezen voor een nette blouse of bijvoorbeeld een zijden top zijn. wil je het echt volgens de formele regeltjes houden? Zorg er dan voor dat de lengte van de mouw, te hoogte ligt van je pols of elleboog.

Hoe doe je een DNA test?

6 oktober 2021