Algemeen

Financial lease is de vervoersoplossing voor ZZP\’ers

Het is als ZZP'er niet altijd even gemakkelijk om aan goed vervoer te komen. Net als wanneer je startende ondernemer bent, trouwens. Maar er is een oplossing: je kunt gaan voor financial lease, bijvoorbeeld via lease.auto. Deze manier van leasen wordt ook wel huurkoop genoemd. Aan het eind van de looptijd is de auto dan ook van jou. Dat is mooi meegenomen. Toch zijn er wel dingen die je moet weten over financial lease voor je eraan begint. Financial lease is geen standaard lease-gebeuren waarbij alles is inbegrepen. Dat noemen we namelijk (full) operational lease. De prijzen van (full) operational lease liggen hoger, de auto's zijn nieuwer en je moet voor (full) operational lease jaarcijfers en allerlei andere informatie kunnen overleggen.

Maar wat is dan het voordeel van financial lease?

De voordelen van (full) operational lease zijn duidelijk: je hoeft niks te regelen, je rijdt voor een vast bedrag per maand een schitterende nieuwe auto. Maar ook voor financial lease is iets te zeggen. In de meeste gevallen gaat het hier om een (nieuw) gebruikte auto, dat houdt direct in dat de prijzen bij financial lease een stuk lager liggen. Dan kun je bij financial lease ook nog eens zelf kiezen voor welke verzekeringsmaatschappij je gaat en waar je je onderhoud laat doen. De auto is immers, vanaf de eerste betaling, gewoon van jou.

Je bent direct economisch eigenaar van de auto

De auto is direct van jou. Jij moet er dan ook goed voor zorgen. Jij betaalt de wegenbelasting, het onderhoud, de verzekeringen en de pechhulp. En natuurlijk betaal je ook voor de brandstof of het opladen van de auto. Doordat jij direct economisch eigenaar bent, mag je zelfs al veranderingen aanbrengen in de auto. Bijvoorbeeld om een bedrijfsbusje geschikt te maken voor jouw bedrijf. De auto zelf is het onderpand van deze leaseconstructie. Heb je de slottermijn voldaan? Dan ben je ook juridisch eigenaar. De auto wordt dan overgeschreven op jouw naam. Ook bij financial lease weet je precies wat je per maand gaat betalen én wanneer de auto helemaal van jou is.

Vraag informatie op of lees de website

Op de website van lease.auto kun je al heel veel informatie vinden over de verschillende leasevormen. Over de voordelen, maar ook over de nadelen van de verschillende manieren om een auto te leasen. Wil je meer informatie dan je op de site kunt vinden? Dan kun je chatten met een medewerker of telefonisch contact opnemen met de klantenservice.

Wedden op voetbalwedstrijden

30 september 2021