Open brief aan Michael van Praag: ‘ik zeg op uit de bond van Michael van Praag’

Sport

stembiljet zonder keuze Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van PraagGeachte heer Van Praag,

ik ben sinds 1987, met een jaar tussenpauze wegens studie in het buitenland, lid van de KNVB. Als voetballer, scheidsrechter, (jeugd)leider en nog meer. Ik kan me niet herinneren dat ik zo boos was op onze bond. En wel vanwege uw stem voor Sepp Blatter. U heeft namens mij en bijna een miljoen andere leden een stem gegeven vóór een op zijn zachtst gezegd discutabel figuur. Dat steekt mij enorm.

Ik leef wel vaker in onmin met de bond, bijvoorbeeld over de behandeling van gemolesteerde scheidsrechters. Dat is nu echter niet het punt. Waar het om gaat is dat u, als vertegenwoordiger van mij, van alle andere KNVB-leden en ook van alle voetballiefhebbers van Nederland, uw stem hebt gegeven aan iemand die te discutabel is om een stem aan te geven.

Geen vertrouwen
Ik kan niet beoordelen of de heer Blatter daadwerkelijk schuldig is aan corruptie en machtsmisbruik. Onder andere de boeken van Andrew Jennings, het schimmige gebeuren van de afgelopen week waar de heer Blatter als enige kandidaat overbleef na “onderzoek” van de ethische commissie, het gedoe rondom de toewijzing van het WK aan Qatar en alle andere publicaties geven echter meer dan genoeg aanleiding om geen vertrouwen te hebben in zijn voorzitterschap. Politici treden om veel minder af.

Des te meer heb ik geen vertrouwen in zijn voorzitterschap omdat hij in de afgelopen jaren weinig tot niets heeft gedaan aan de verbetering van het voetbal. “Jeugdtransfers”, die in de normale wereld kinderhandel genoemd worden, komen alleen maar meer voor. De dominantie van kapitaal (en schulden) boven een fatsoenlijke jeugdopleiding wordt alleen maar erger. De heer Blatter heeft bovendien alleen maar een rem gezet op de modernisering van de voetbalspelregels. En het is nou niet bepaald zo dat de ethische commissie zo’n goed werk heeft verricht.

Zeer teleurgesteld
Ik ben zeer teleurgesteld in u, mijnheer van Praag. Ik weet niet of de insinuaties over uw ambitie om UEFA-voorzitter te worden, waar zijn. Ik ging ervan uit dat u een fatsoenlijk mens bent, die van voetbal houdt. Nu twijfel ik daaraan. De kans om te laten zien dat u het niet eens was met de lijn-Blatter heeft u aan zich voorbij laten gaan.

Ik zou me het liefste afmelden als lid van de KNVB. Dat kan ik echter niet, want ik houd wél van voetbal. Ik wil blijven voetballen, ook al is het in de Zondag reserve-zevende klasse AH. De KNVB en daarmee de FIFA is echter mijn bond niet meer. Ik zeg op als lid van de bond die corruptie niet bestrijdt, ik stap uit de “voetbalfamilie” zoals u en de heer Blatter de internationale voetbalfamilie beschrijven. Ik wil daar niets meer mee te maken hebben. En ik denk dat alle voetballiefhebbers van Nederland dat met mij doen.

Met vriendelijke groet,

Huub Bellemakers

lidnr. BYZJ34D

Deze brief is donderdagochtend verstuurd aan het bondsbureau van de KNVB. en verscheen eerder op www.dejaap.nl

Gaat heen en vermenigvuldig deze mening:
 • delicious Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van Praag
 • facebook Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van Praag
 • googlebookmark Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van Praag
 • linkedin Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van Praag
 • live Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van Praag
 • nujij Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van Praag
 • stumbleupon Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van Praag
 • technorati Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van Praag
 • twitter Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van Praag
 • ekudos Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van Praag
 • email link Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van Praag
 • printer Open brief aan Michael van Praag: ik zeg op uit de bond van Michael van Praag
Comments Off